Juniorträningarna på Hooks GK

På Hooks GK välkomnar vi alla under 21 år att deltaga i vår juniorverksamhet, Vi har flera olika träningsgrupper sett till vilken erfarenhet och ambition man har med sitt golfspelande och vi vill uppmuntra allt från knattar som precis har börjat sin golfresa till juniorer som har höga målsättningar och jobbar för en framtid som golfspelare att vara en del av träningsmiljön här på Hooks GK.

Vill du eller ditt barn börja spela golf, tveka inte att kontakta Idrotts och Junioranvarig Niklas Blom på niklas@hooksgk.se

Juniorverksamheten har en egen hemsida som ni hittar HÄR

Vi har delat in juniorerna i 4 grupper, efter ålder och i viss mån vilken spelstandard/erfarenhet man har sedan tidigare.
Grupperna kallar vi för Kids, Team Tee, Team Fairway och Team Hook.

Kids
Hook Kids är till för de barn som vill introduceras in i golfen på ett roligt och lekfullt sätt. Genom att delta i Hook Kids får barnen testa på allt som har med golf att göra samtidigt som vi tränar koordination och balans tillsammans med andra viktiga förmågor som är bra för barn att introduceras till. Det viktigaste för oss är att träningen sker glädjefyllt och lekfullt på ett säkert sätt.

Träningar erbjuds två gånger per vecka under golfsäsongen.
Onsdagar 18:00-19:15 Plats: Hooks Golfklubb
Söndagar 10:00-11:15 Plats: Jämna veckor Hooks Golfklubb och ojämna veckor Götaströms GK

Team Tee
Team Tee riktar sig till dig som tycker om att träna och spela golf. I Team Tee behöver man inte ha Grönt Kort för att deltaga men man får gärna ha ambitionen att ta det Gröna Kortet i framtiden. Du väljer helt själv hur mycket du vill träna då det går att välja 1 eller 2 träningar per vecka. Dessa träningar är tränarledda, vilket innebär att det är en utbildad tränare på plats för att hjälpa dig med din utveckling.
Träningens innehåll kommer främst handla om att träna golfens olika slag i kombination av teknikträning, målträning och tävlingsmoment. Vi kommer även träna färdigheter som är fördelaktiga inom golfen så som koordination, balans och rörlighet för att optimera golfen.

Träningar erbjuds två gånger per vecka under golfsäsongen.
Onsdagar 18:00-19:15 Plats: Hooks Golfklubb
Torsdagar 17:00-18:00 Plats: Hooks Golfklubb

Team Fairway
Team Fairway vänder sig till dig som har erfarenhet ifrån att spela golf och innehar Grönt Kort.
Team Fairway tränar två gånger i veckan med lite mera målinriktad träning med en strävan om att utvecklas kontinuerligt under golfträningen. Fokus är på att lära sig dom tekniska färdigheterna som krävs i golf men även det mentala spelet berörs under säsongens gång.

Träningar erbjuds två gånger per vecka under golfsäsongen:
Tisdagar 18:00-19:30 Plats: Hooks Golfklubb
Torsdagar 17:00-18:00 Plats: Hooks Golfklubb

Team Hook är för dom juniorer som vill träna mer dedikerat och målmedvetet, gruppen är främst för äldre juniorer.

Träningar Team Hook

Måndagar 18:00-19:30

Torsdagar 18:15-19:30