Medlemsformer 2024

Bli medlem i en av Smålands största golfanläggningar! Men vänta inte för länge med din ansökan! Medlemskapet i Hooks GK gäller löpande och förlängs automatiskt med ett år i taget. Det krävs en skriftlig uppsägning eller skriftlig information om önskat byte av medlemsform till Kansliet senast den 30 november kalenderåret innan ny golfsäsong startar. Mejla eventuella förändringar till kansli@hooksgk.se

Alla avgifter som inkluderas i den totala årsavgiften för kommande säsong skall betalas senast på förfallodatumet 2024-02-28 för den valda medlemskapsformen.

Våra medlemskategorier

varv spelavgiftvarv medlemsavgift
Senior från det år man fyller 27 år 6 950 kr 5 560 kr1 390 kr
Äldre seniorer – 80 år+medlem i 10 år 4 300 kr3 440 kr860 kr
Yngre seniorer 22-26 år 4 300 kr3 440 kr860 kr
Junior 17-21 år 2 700 kr2 160 kr540 kr
Junior 13-16 år1 800 kr1 440 kr360 kr
Junior upp till 12 år1000 kr800 kr200 kr
Distansmedlem boende mer än 10 mil från Hooks GK
Övriga villkor samma som
fullvärdig medlem
4 300 kr3 440 kr860 kr

Första året som medlem och vid återinträde som medlem efter två års frånvaro eller längre tillkommer en registreringsavgift på 1000 kr för seniorer och yngre seniorer och distansmedlemmar.

För dig som är fullvärdig medlem i Hooks GK ingår följande:

Fritt spel på Hooks båda banor. Fri tillgång till bastu och omklädningsdelen. Reducerad avgift för golfbil. 100 kr rabatt på greenfee för medföljande gäst. Rabatt på greenfee på ett antal andra samarbetsklubbar.

Årsavgiften förfaller till betalning den 28 februari 2024. Den är uppdelad på en medlemsavgift som betalas till Hooks Golfklubb och en spelavgift som betalas till Hooks Herrgård Hotell AB. Medlemskapet blir aktiverat direkt när betalningen är gjord på Min Golf. För nya medlemskap löpande under säsong gäller betalningsvillkor 10 dagar netto. Så fort du har betalat så aktiveras ditt medlemskap och du kan boka starttider.

Medlemsvillkor Hooks GK

Se instruktionsfilm hur du gör din betalning på Min Golf: Klicka här för att se filmen.

Läs mer om det betalsätt som Hooks Golfklubb tillämpar: Klicka här för att läsa.

Påminnelseavgift tas ut om avgiften inte är betald på Min Golf på förfallodagen.

60 kr tillkommer i avgift efter den 1 mars om påminnelse måste skickas. Är fakturan inte betald senast 14 mars så tillkommer ytterligare 100 kr i extra hanteringsavgift.

Delbetalning

Nu kan du enkelt delbetala din eller familjens årsavgift med MoreGolf MasterCard. Du kan dela upp betalningen på 6 eller 12 månader utan ränta och betalar bara en delbetalningsavgift på 29 kr per månad och en kortavgift på 295 kr per år (gratis första året). Du kan påbörja din delbetalning när som helst så löper betalningen månadsvis.

Läs mer om delbetalning med MoreGolf MasterCard

Du kan också dela upp din betalning på Swedbank Pay, där tillkommer även ränta förutom delbetalningsavgift på beloppet.

Läs mer om delbetalning med Swedbank Pay

Bagskåp

Vi hyr ut förvaringsskåp för bag och vagn. Abonnemanget rullar på löpande från säsong till säsong till dess att medlemmen aktivt säger upp sitt skåpsavtal. Ett signerat skåpsavtal skall returneras till kansliet direkt när man tecknar upp sig för ett skåp. När säsongen är slut skall skåpen tömmas, då vi inte tillhandahåller vinterförvaring.

Bagskåp 500 kr

Bagskåp med el 1200 kr

Golf är friskvård!

Golf är godkänt som skattefri friskvårdsförmån. Det gäller spelavgiften, inte medlemsavgiften. För att tydliggöra: Det innebär att årsavgiften 2024 för fullvärdig medlem är 6.950 kr. Av dessa är 1.390 kr medlemsavgift och 5.560 kr spelavgift. I spelavgiften ingår moms med 314:70 kr så det slutliga beloppet som får användas för friskvård för en fullt betalande medlem är 5.245:30 kr. Det exakta nettobeloppet syns på det kvitto som du kan skriva ut på Min Golf efter att du har betalat avgiften där.

För att skriva ut kvitto gör ni följande:

  • Logga in på Min Golf
  • Klicka på mina inställningar
  • Klicka på Sekretess och Nix
  • Bocka i rutan Visning av personnummer för friskvårdbidrag
  • Gå till genomförda betalningar och välj den betalning ni vill skriva ut kvittot för
  • Skriv ut eller spara som PDF

Man kan även få kvitto för sina kostnader för rangekort och gruppträningar. Kontakta Golfshopen så berättar de mer om det.

Arbetsgivaren bestämmer

Att Skatteverket anser golfen som friskvård innebär inte att din arbetsgivare automatiskt gör det. Kontrollera vilka regler som gäller för din anställning och huruvida arbetsgivare godkänner golf som friskvård.

Passivt medlemskap 900 kr

Som Passiv medlem är du medlem i klubben men har ingen spelrätt på hemmaklubben eller andra banor. Du får delta i klubblivet och nyttja klubbens faciliteter och ta del av all information som mejlas ut löpande. Vill du ta paus från golfen ett år eller två rekommenderar vi dig att bli passiv medlem då du har förtur tillbaka in i klubben nästkommande säsong.

Policy vid sjukdom eller skada.

Klubben har en policy för sjukdom eller skada som antogs årsmötet 2013-11-30, se dokumentet nedan.

förlängning av medlemskap vid skada eller sjukdom | (pdf) | 31,5 KB