Klubbmästerskap Simulatorgolf

Nu har det blivit dags för en historisk händelse!

För första gången någonsin så kommer Hooks GK att arrangera att klubbmästerskap i simulatorgolf, missa inte chansen att vara med och tävla om den åtråvärda titel som klubbmästare! Spelformen är matchspel och tävlingen spelas i en herrklass och en damklass. Bägge klasserna spelas med HCP/Netto.

Tävlingen kommer att spelas i simulatorn i klubbrummet och börjar 1/12 2023 och avslutas med finalerna som spelas lördagen 20/1 2024. Finalerna spelas lördag 20/1 2024

Spelformen är matchspel och alla anmälda kommer att lottas in i ett slutspelsträd. Blir det 32 deltagare i en klass börjar således slutspelsträdet i 16-delsfinaler med direkt utslag, vinnarna i 16-delsfinalen går sedan vidare till 8-delsfinal osv. Varje omgång kommer att ha ett start och slutdatum som spelarna kommer överens om att spela sin match under.

Anmälningsavgiften är 100kr och då spelar man fritt första omgången, sedan betalar man 100kr per omgång man går vidare. Vid varje match så bokas det 2 timmars speltid.

  • Varannan omgång spelas St Andrews och varannan omgång spelas på Tall Pines
  • Då systemet inte tillåter decimaler så avrundas HCP till närmast heltal (0,5 avrundas uppåt) 8,4 avrundas till 8 och 8,5 avrundas till 9. Spelaren med lägst HCP räknas ned till 0, om tex Spelare A har HCP 7 och Spelare B har HCP 10 så räknas spelare A ner till 0 och spelare B får således 3 extra slag i matchen.
  • Tävlingen spelas från standardtee. Herrar över 70 år samt damer spelar en tee längre fram än övriga deltagare.

Anmälan görs HÄR eller i tävlingskalendern i Min Golf. Det krävs minst 8 deltagare i en klass för att tävlingen skall genomföras.

Varmt välkommen med din anmälan!